Agenda

Eigen Radost evenementen / evenementen opleiding Russische en Slavische Studies Amsterdam/ culturele Slav-genda / belangrijke UvA data (FGw)

Collegejaar 2022-2023


Agenda December

ALV & Kandidaatsbestuur!

6 en 13 december

Vanuit de opleiding wordt er een lezingenreeks georganiseerd over Nobelprijswinnaars voor Literatuur van Slavische komaf. De lezingen vinden plaats in collegezaal 1.05 op Pc Hoofthuis van 17:00-18:00. Aanmelden is niet nodig.

Dinsdag 6 december wordt de lezing verzorgd door Arent van Nieukerken en zal gaan over Poolse identiteit en Henryk Sienkiewicz.

Dinsdag 13 december zal PЁTR Safronov een lezing geven over TIME: ALEXIEVICH & BRODSKY. 

8 december

Pubquiz!

Donderdag 8 december zal er een speciale borrelplaats vinden in samenwerking met studievereniging Nordom. Bereid al je kennis over zowel slavistisch als Scandinavie voor, want dit zal getest worden in een pubquiz!

Inloop is 19:30 en om 20:00 begint de pubquiz bij de Tsjechoslowaakse bar op Amstel 14

15 december

De kerstborrel! 

De dagen worden langzaam korter en kouder en het laatste blok van 2022 breekt bijna aan. Dit betekent natuurlijk dat de legendarische Tussen Sint en Kerstborrel, ook wel de kerstborrel genoemd, niet meer lang op zich laat wachten. Na 2 jaar afwezigheid kunnen we eindelijk weer een avond vol Slavische klanken, hapjes en feestvertier organiseren. Op donderdag 15 december vanaf 18:00 komen we bij elkaar om dit fantastische feest met elkaar te vieren. Hierbij nodigen we alle docenten, oud-docenten, alumni, studenten en sympathisanten van harte uit om met ons dit feest te vieren bij Cultureel centrum Jungle (Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam). Dit natuurlijk, traditiegetrouw, geheel op z'n Slavisch.

18:00-20:00 We beginnen met een borrel met Slavisch buffet bij Jungle. We vragen jullie om te zorgen voor een lekker Slavisch hapje. Wees creatief en schroom niet om uit te pakken!

20:00-01:00 We zetten de avond voor, ook in Jungle, met allerlei Slavische optredens. We nodigen iedereen uit om een optreden te verzorgen. Stuur uiterlijk 7 december een mailtje naar slavisch-oc-fgw@uva.nl en vermeld daarin:

- wie er optreedt;
- jullie groepsnaam;
- jullie act;
- welke achtergrondmuziek (of andere attributen) jullie nodig hebben.